Dr. Ali Ünal

Kurumu:
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi


Özgeçmiş:

Prof Dr Ali Ünal, 1990 yılında Erciyes Üniversitesinde İç Hastalıkları uzmanı olduktan sonra, Hematoloji-Onkoloji Kliniğinde çalışmaya başlamıştır.

1991 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Kök Hücre Nakli Merkezinde,  1993 Yılında Londra Hammersmith Hastanesinde Kök Hücre Nakli Merkezi ve Onkoloji Kliniklerinde Çalışmıştır.

1996-2004  Yılları arasında Erciyes Üniversitesi MK Dedeman Hematoloji-Onkoloji Hastanesi ve Kemik İliği Nakli Merkezi Kurucu Başhekim Yrd. olarak çalışmıştır. Bu merkezde,

1998 yılından 2009 yılına kadar, 200 Otolog, 200 Allojenik olmak üzere 400 üzerinde Kök Hücre Nakli yapılmıştır.

2000 yılında, Kudüs Hebrew Üniversitesi, Hadassah Hastanesi Kanser İmmünoterapi ve Kök Hücre Tedavileri Merkezinde çalışmıştır. 

2001 yılından sonra  Deneysel Hematoloji-Onkoloji, Tümör İmmunoterapisi ve Kök Hücre Tedavileri alanında araştırmalar yapan Dr Ali Ünal,  

2001-2004 yılları arasında, , Kayseride Deneysel-Hematoloji-Onkoloji Kongreleri,  Tümör Oluşturma ve Hayvan Deneyleri ile ilgili  Workshopları düzenlemiştir.

ATOD, ESMO, ASH, THD, EHA, ISH Derneklerinin üyesi olan Dr Ali Ünal’ın, Hematoloji ve Onkoloji alanındaki bilimsel dergilerde yayın  kurulu üyeliği mevcut olup, uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış 150 makalesi, Uluslarası ve Ulusal Kongrelerde sunulmuş 200  tebliği mevcuttur.

Prof Dr Ali Ünal, Halen Erciyes Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Hematoloji Bilim Dalı ve Kök Hücre Tedavi Merkezinde görev yapmaktadır.