Poster Nasıl Yazılmalı, Nasıl Hazırlanmalı

Hazırlayanlar

  • Dr. Bahadır M. Güllüoğlu


    Kurumu:
    T.C. Sağlık Bakanlığı


    Özgeçmiş:

    Tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nde (1985-1991) tamamlayan Dr. Güllüoğlu, mezuniyet sonrası cerrahi uzmanlık eğitimini 1991-1996 yılları arasında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda yaptı. Uzman olduktan sonra 1997 yılında aynı fakültenin Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent kadrosuna atanarak öğretim üyesi oldu.

    1998 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı bünyesinde kurulan Meme ve Endokrin Cerrahisi Ünitesi’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

    2001 yılında Marmara Üniversitesi Hastanesi bünyesinde hizmete giren Meme Merkezi’nin kurucuları arasında yer aldı.

    2003 yılında Doçent ünvanını alan Dr. Güllüoğlu, Türk Cerrahi Derneği, International Society of Surgery (Uluslararası Cerrahi Derneği; ISS-SIC), Breast Surgery International (Uluslararası Meme Cerrahisi Derneği; BSI), International Association of Endocrine Surgeons (Uluslararası Endokrin Cerrahları Derneği; IAES), European Society of Endocrine Surgeons (Avrupa Endokrin Cerrahları Derneği; ESES), European Society of Breast CancerSpecialists (Avrupa Meme Kanseri Uzmanları Derneği; EUSOMA) üyesidir. Kendisi European Organization for Research and Treatment of Cancer-Breast Cancer Group (Avrupa Kanser Araştırma ve Tedavi Organizasyonu-Meme Kanseri Grubu; EORTC-BCG) üyesi olarak çok merkezli çalışmalarda “yönetici araştırıcı” olarak görev almaktadır.

    2006 yılında Amerikan Cerrahlar Koleji (American College of Surgeons; ACS) akademi üyeliğine seçilen Dr. Güllüoğlu, 2009 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı profesör kadrosuna atanmıştır. Daha önce Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Yönetim Kurulu (2003-2006), Mezuniyet Sonrası Eğitim Kurulu (2000-2009) üyelikleri ile Başkoordinatör Yardımcılığı (2007-2009) ve Başkoordinatörlük (2010-2012) görevlerinde bulunan Dr. Güllüoğlu, üniversitesindeki görevlerinin yanı sıra Avrupa Meme Bilimleri Akademisi (European Academy of Senology; EAoS) Cerrahi Bilimler Bölümü’nde öğretim üyeliği (2010-halen) görevini de yürütmektedir.

    Norveç Ulusal Cerrahi Bilimler Kurulu dahilinde Meme ve Endokrin Cerrahisi Yan Dal Uzmanlığı eğiticileri (2008-halen) arasında yer alan Dr. Güllüoğlu, 2010 yılından bu yana Avrupa Onkoloji Okulu (European School of Oncology; ESO)’na bağlı Avro-Arap Onkoloji Okulu (Euro-Arab School of Oncology; EASO) projelerinde eğitici olarak çalışmakta ve ESO’nun “Güney Kafkasya” projesinin başdanışmanlıklarını yürütmektedir. Avrupa-Asya Meme Hastalıkları Derneği (European-Asian Society of Breast Diseases; EURAMA)’nin kurucu icra kurulu (2011-2013) üyesi olan Dr. Güllüoğlu bu derneğin halihazırda global bilimsel yönetim kurulu üyesi, EURAMA Güney-Doğu Avrupa şubesinin başkan yardımcısı, Bulgar Cerrahi Derneği ve Romanya Meme Cerrahisi Derneği’nin onursal üyesidir. Dr. Güllüoğlu 2010 yılından bu yana faaliyette olan SENATURK Senoloji Akademisi’nin akademik kurul başkanlığını da yürütmektedir.

    2012 yılında “Cerrahi Onkoloji” alanında yan dal uzmanlık belgesi almaya hak kazanan Prof. Güllüoğlu Breast Case adlı uluslar arası derginin eş-başeditörlüğünü yapmaktadır. 2012 yılında Avrupa Genel Cerrahi Yeterlik Kurulu (European Board of Surgery; EBSQ)’nun onursal üyelik verdiği Prof. Dr. Güllüoğlu, halihazırda, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki tam zamanlı öğretim üyeliği pozisyonunun yanı sıra İstanbul Halk Sağlığı Kurumu, İl Kanser Kurulu üyeliğini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri danışmanlığını ve T.C. Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Kurumu, Kanser Dairesi Başkanlığı, Meme Kanseri Erken Tanı ve Tarama Kurulu başkanlığını sürdürmektedir.